Pages

Jan 16, 2018

61 days to go yeeha!

hey another 61 days to go!

how times fly kan.

ok aim getting merid! dah inform ke on last entry?

hahaha so 2017 iz kinda an amazing year lah nak cakap. its cool tau and mcm pengalaman yang menakjubkan bila ko dilamar oleh seseorang yang takde dalam radar ko but he iz much better than orang yang dalam radar ko.

well kita memang akan kahwin dengan orang yang kita tak jangka kan?

its quite funny tau bila ko bakal berkahwin dengan orang yang usik kau ejek ko tolong baiki kereta ko tolong ko handle keje masa zaman ko xda pembantu and yada yada. kalau boleh aku nak tulis semua kebetulan tu especially part aku ajak dia teman aku makan kfc dengan menyatakan aku belanja padahal guna baucer kfc je. dah la tak bawak duit. bawak baucer rm 20 semata mata. pastu siap cakap weh kalau ko nak tambah makanan ko tambah duit tau. aku bawak nii je.

andddd banyak lagi.

now mcm happy la bila kau lalui fasa fasa ni. so now fasa nak kawin.

persiapan setakat malam ni berjalan dengan lancar alhamdulillah.

so next entri mungkin aku cerita fasa fasa persiapan ni hoho

Dec 8, 2017

NEW CHAPTER : 91 days to go

selamat siang semua!

lama gila namatey aku tak update blog. kiranya ni kali pertama aku update untuk tahun 2017.

2017 berlaku begitu pantas. 

lupakan semua yang berlaku sebelum ni sebab saya akan memasuki fasa baru dalam kehidupan. 

yeah i'm happy very happy sekarang. bukan nak cakap dulu tak happy ya. dulu pun happy jugak. tapi now lagi happy jenjenjengg.

so apebenda 91 days to go tu ecah?

kalau korang perasan. untuk tahun 2016 dan kebelakang. macam banyak je post aku yang sedih sedih kan. hahaha. so stat dari hari ni aku akan update tentang kehidupan yang baru becozzz aim geeting merid!!!

actually dah lama nak update blog lagi lagi bulan 7 hari tu tapi sebab busy namatey so tak dapat la aku nak update segala perasaan atau progress meniti hari hari kebahagiaan. 

so now boleh dah stat hashtag road to kawin road to wedding watsoever. 

so kita akan cerita semua sekali next update ok. 

sighh bapak bosan nak update blog tulis cengini je ajet ajet retis. bukan ajet ajet retis. actually aku tengah lapar so aku akan update bila aku kenyang so bila kenyang lagi best la wording yang akan aku gunakan. 

ok bai. 

 

Dec 15, 2016

To u. yes u.

aku rasa nak cakap kat seseorang. nak sedarkan dia yang zaman masa aku sukakan dia tu dah berlalu. aku nak bagitau dia yang aku sebenarnya buat silap sebab suka dia. dan sebenarnya perasaan suka aku kat dia tu bukan nyata.

Its illusion.

masa ni orang boleh kecam aku dengan berkata 'eleh kau time ni la ko nak cakap its illusion tak ada kaitan dengan perasaan walhal ko dah selamat buat confession' 

ya aku silap. aku terburu buru. aku silap judge perasaan aku yang akhirnya tanpa aku sangka aku direjek which aku tak kisah langsung tapi the worst things is..biarlah rahsia. benda ni stupidity level infinity. so aku tak nak story sebab nanti orang tu akan dikecam. so aku tak nak dia kena kecam. biarlah dia gembira dengan apa yang dia rasakan betul.tapi setelah berbulan bulan sebelum berita perbuatan dia yang malukan aku sampai kat telinga aku aku dah pun study perasaan aku dan ternyata.

itu hanya illusion dan mungkin aku boleh kata instant crush je.tak lebih. tak boleh aku nak cakap tu cinta. 

so?

Tak ada kaitan dengan perasaan so dia boleh stop malukan aku. tiap kali nampak muka dia aku tak leh pandang dengan detail sebab aku sangat marah. apa yang dalam fikiran dia untuk buat macam tu? 

so yeah. 

benda dah berlaku apa boleh buat so sekarang adalah masa di mana aku kehilangan orang yang aku betul betul suka sebenarnya. oh macam drama. letih la. lagi lagi bila ko tak ada sapot. mungkin sebab aku tak crystal clear keadaan aku dengan orang lain. aku denial. aku kata aku ok. walhal tak ok. aku masih marah. aku tak tau sampai bila kemarahan aku ni akan kekal dalam hati aku. which is aku rasa benda tu salah. tapi bila ingatkan apa yang dia malukan aku. aku doa mintak kekuatan untuk maafkan dia tapi sangat susah.

dalam buku bicara ini demi illahi ada tulis. kita kena belajar memaafkan dan melupakan.

tapi bila fikir ya. kita belajar untuk maafkan orang tapi orang tak belajar untuk meminta maaf. everyday aku fikir apa salah aku sampai macam tu sekali dia malukan aku. 

but then Allah knows the best.

thank you la kat kawan aku yang temankan aku dengar bebelan aku sejurus aku dengar kisah aku dimalukan tu. aku doakan dia dimurahkan rezeki. aku suka mendoakan orang yang tolong aku. aku syukur sangat setiap kali ada orang tolong aku plus aku selalu rasa yang seseorang tu digerakkan hati oleh Allah swt untuk tolong aku. Allah hantar seseorang tu untuk mudahkan urusan aku. 

pasal kisah tu.tak fun weh. sumpah. aku tak rasa keseronokan pun. 

kepada kau. ye kau. kalau ko tertanya tanya kenapa lepas je aku dapat tau hal ni aku tak carik kau tapi aku carik orang lain untuk aku share semua benda apa yang aku rasa plus mintak nasihat dia. kenapa tak cari kau mintak penjelasan kenapa kau buat macam tu sebab aku rasa tak ada sebab dah untuk aku datang tanya kau mintak penjelasan. aku tak perlukan penjelasan dari orang macam ko yang aku rasa sumpah tak matang langsung. so aku tinggalkan pertanyaan aku melayang layang. aku rasa tak perlu kot tanya kau. kau tak mampu tarik balik apa kau buat.

plus even ko tau aku dah tau. ko tak minta maaf pun. aku pelik. tapi aku faham. aku dengan kau standard tak sama. tu diri kau. yang tak pernah cuba belajar untuk meminta maaf.

entahlah. aku just doakan diberi kekuatan untuk memaafkan kau.

dalam hal ni. 

Aku tak minta pun dia dibalas balik anything disebabkan perbuatan dia. cukuplah aku diberi kekuatan untuk maafkan dia plus doa dia dapat hidayah yang benda tu salah and tak buat kat orang lain. sesungguhnya mengaibkan seseorang tu...besar dosanya. tuhan pun tutup aib kita. inikan kita manusia. siapalah kita nak bukak aib seseorang. manusia hina kot. tapi act like lebih berkuasa dari tuhan. 

semoga tuhan makbulkan doa aku. 

Ameen.

Dec 12, 2016

Mr Nice Guy

Kepada mr nice guy,

I miss you and I wish you the best. 
I pray to Allah swt may Him fullfill all yoour wishes.
Please stay nice and be good do good.

Your fan. :)

Nov 6, 2016



Beberapa bulan ni aku agak stress sikit dengan kerja. ada waktu tu aku datang kerja tak bercakap langsung. keep on berfikir. aku tak ada mood kat ofis. aku dingin sangat. aku jadi pendiam.watak aku kat ofis dan kat production sangat lah berbeza. idk why. mungkin sebab ofis adalah tempat aku buat kerja. so ofkos la stress. so nak release stress aku keluar pergi production.

kat sini tak ada satu tempat aku declare as tempat untuk release tensen. kalau kat syarikat Y dulu aku akan lepak sesorang kat belakang area scheduled waste. haha. situ rumah kedua la. padahal tak buat pape pun. lepak sesorang kat situ padahal tempat tu berhantu. lol

Suasana bekerja sekarang quite mencabar. Tak macam masa aku dekat syarikat Y. Aceli aku masih compare. compare semua benda which is tak baik langsung lah. tapi biasalah. tak move on lagi walaupun dah setahun lebih aku tinggalkan syarikat Y. 

Syarikat Y ya..

Hmm tak pelah. lupakan. mungkin aku kena belajar untuk move on. 

Tempat kerja sekarang mencabar banyak benda. emosi. fikiran. and macam macam lah. tekanan dia sangatlah tinggi tapi tulah. dengan tekanan yang adalah yang buat kita belajar banyak benda kan? 

kat sini aku kerja dengan orang yang lebih muda dari aku. korang tahulah budak muda macam mana attitude dorang sekarang. golongan yang punya adab sopan tu dah susut. tak ada respect. baik tu baik lah. tapi respect dengan baik tu lain. kalau ko orang baik tapi ko tak respect orang so tak ada bezalah. 

entahlah.

ahaha. ayat penuh givap sangat awak ni aisyah..

kadang kadang cakap dengan kita ni pun macam cakap dengan adik adik dia. haih la. aku salah ke ek dalam letak border? aim i being so nice to everyone?

idk. maybe yes and maybe no.

satu benda penting aku belajar setakat ni yang aku betul betul akui adalah.

hmm.biarlah kita ni bodoh tak pandai weh. tak cantik muka berjerawat. gemuk gedempol hitam legam watsoeverlah.yang penting sekali.

biar termasuk dalam golongan manusia yang beradab and hormat orang. sebab tu lagi mahal harga dia dari rupa paras kekayaan dan sebagainya.tu je yang aku pegang dan tu je yang membezakan aku dengan orang lain.




Nov 5, 2016

November 2016

Hi honey? lol

its november baby. lagi 1 bulan beberapa hari je nak habis 2016. so aisyah ahmad bila awak nak jumpa bakal shuben? haha soon bebeh. yang terbaik memang lambat sikit. haha

lately aku sangat busy. lagi lagi bulan 10 yang sangat lah mencabar. kalau baca entri aku yang lepas. pheww tu baru sikit mental breakdown aku. entah entah tak nampak langsung yang aku tengah mental breakdown. haha.

sangat sesuai kalau aku nak cakap yang oktober ni penuh sangat dengan tragedi. tragedi oktober lah katakan. yelah. chemicall spill lah bomba lah heyy jangan sebut sebut sangat agensi B tu. meluat.

tentang cinta? sejak hal kena rejek. aku ada tanya kawan aku. sebab dia pun ada pengalaman yang sama kena rejek. aku tanyalah, dia ada rasa nak buat lagi tak confession kat org yang dia suka lepas ni? (ofkos la kita akan buat confession kat orang yang kita suka kan? ceh) jawapan dia? tidak mungkin sama sekali which samaaa dengan jawapan aku. you no what? rejection hurts. haha ko boleh faced it. tapi nak repeat kat orang lain. never.

so buat masa ni aku tak ada masa nak fikir pasal cinta. aku rasa manusia perempuan tua ni hanya ada dua keadaan je. sama ada perasaan dia dimainkan atau dia memainkan perasaan dia sendiri. kawan aku cakap jangan givap. tapi aku cakap je aku dah givap. malas. letih. haha

aceli aku ter tenang hati tengok sorang lelaki ni. dia ada senyum yang menawan. kalau aku nampak dia and dia tengah senyum ke arah aku. aku akan cakap dalam hati. omaigod so cute. omaigod indahnya ciptaan tuhan. hahaha plus sangat lah sopan. sukalah orang sopan sopan ni. lagi lagi lelaki. dia macam terpegun je tengok. aku tak leh lupa ada satu keadaan bila aku tengah jawab soalan pastu after jawab soalan aku pandang dia and dia angguk sambil senyum. Masya allah. comelnya. terus aku macam yeah! lelaki mcm awak lah yang saya cari sebab supportive! yela ko baru lepas jawab soalan pastu ko cari mata untuk gain ko punya energy and kekuatan so that ko ada sedikit keyakinan. kiranya masa tu mata aku berpaling pada orang yang benar lah, haha tapi aku kira dia tak sedar apa dia buat tu bagus.bukan part pandang ko time ko lepas jawab soalan tu. no no banyak lagi la. aku suka lelaki yang ada attitude and manners. haha omai. so saya suka lah budak lelaki tu. selamba je aku cakap kat kawan aku. aku suka lah dia. nais guy. haha kawan aku tercengang. dia macam terkejut lak aku muka steady je buat pengakuan. aku ni simple je. aku suka aku cakap suka. tapi kes lepas malas la.plus tak berani lagi dah nak handle dengan any kind of rejection. trauma. confident dah hilang. plus orang ingat aku gila and desperate.

its not gila or desperate watsoever aceli itu bukti ko punya misi and visi.

betul tak? cewah.

ok goodnite dari kuantan pahang darul makmur.