Pages

Jan 31, 2013

Fyp story: Aku STRESS!

Assalammualaikum! 


ok first of all.aku stress! hari ni aku stress! hari ni ada urusan fyp aku.aigoOo.aku kalau pasal fyp ni memang runsing hati sikit.actually tak runsing sangat.eh tipulah tak runsing sangat.ok runsing sikit.eh yeke? eh diamlah! pening pening!

ehem.

ok.semalam tiba tiba teringat pasal sv aku nak tanyakan other lecturer pasal koordinat untuk men-digitize-kan map aku.dan mesej dia.tanya perkembangan.ewah.aku pulak tanya perkembangan kat sv.bukti keterukkan fasa 1 disitu.dan sv aku pun pening.dia tak tau pasal menda menda ni.huahua.sungguh kasihan diri ini.so dia pun suggest aku jumpa dia.ok je.ai ok je.even terpaksa batalkan temujanji istimewa dengan my flen ayu.

so jam 10 lebih aku gerak dari rumah ke shah alam first.sebab nak ke fasiliti untuk mintak map uitm shah alam.ok procedure untuk menggunakan GIS dalam kajian ini adalah peta dan data.peta sebab kita nak buat digitize map nanti.mesti korang tak tau kan GIS tu ape? ok GIS ni satu software yang awesome gilers sampai pening kepala.actually aku tak tau la awesome cemana.tapi lately banyak la pape kajian yang mesti ada related dengan GIS.ok macam ni.next entri aku akan pastikan aku terangkan pasal GIS ni sikit ye.malam ni tak leh.otak aku dah hang.asik hang je ni.kena tambah ram dah aku rasa.

so pagi tadi aku pergi pejabat fasiliti.untuk pelajar puncak alam yang langsung tak tau jalan pasal uitm shah alam ni.aku terkial kial sikit.ok aku pergi sorang je.nak ajak kawan.sian pulak nanti depa.kena tunggu aku lelama.padahal.urusan fyp yang boringg.so tanyalah pak guard kat pintu depan.dah terangkan banyakkk kali kat aku.mujur sabar.dah 2 kali aku ke sana.tanya jalan.semuaa sabarrr gilaa.sebab aku keep on tanya balik.pastikan balik.huhu.thanks ya pak cik! tapi pak cik kali ni tak best.dia tak tolong aku tengokkan kederaan yang nak masuk.supaya aku boleh hepili reverse itu kereta.ah takpela.

ok teruskan.

jalan ke fasiliti? senang kot.terus jeee.alhamdulillah selamat jumpa.parking? kalau senang jumpa parking.tu bukan uitm shah alam. =.= see.betapa aku benci masuk uitm shah alam.

pergi pejabat fasiliti.just 5-10 minit je.bodoh kan.rasa nak menyumpah je.aku call kata kena buat surat tak.beria cakap takkk.datang jeee.aku pelik gak mulanya.tapi pergi jugak lahh.lepas tu tanya peta berkoordinat ada tak? tak tau pulak.lepas tu suruh buat surat kalau nak peta.ai hate this.serius.huh.

tak nak buang masa.aku lepak ke ibu pejabat polis bantuan.dah pergi sana.parking aku macam haram je.gangster gila.sedapkan hati.kata takpe.kejap jeee. =P actually pergi ibu pejabat polis bantuan sebab nak fahamkan beberapa maklumat yang aku tak faham, tak lengkap dan bla bla bla.so pergilah.tunggu puan B.ok kita namakan dia puan B ye.puan B tak ada.dia pergi beli makanan.ok tak ape.ai tunggu je.takkan nak merajuk terus balik kan? eh apekedehal aku nak merajuk pulakk.

aku menunggumu puan B.

ok geli.so tak lama tu puan B datang.huah lega.so aku pun tanyalah macam macam.ok runsing disini.data aku ada hanya 3 tahun.aku rasa tak cukup.masa saat aku menaip entri ni.aku runsing fikir soal data aku.kenapa 3 tahun je meh? puan B kata tu je yang ada.yang lain lama dahhhh.ok serius.ai hate this episod 2.huargh.next time aku kena desak puan B untuk pastikan dia bagi data 1 tahun o 2 tahun lagi.

so berbaloi sikit kedatangan aku ke ibu pejabat polis bantuan.sebab ada maklumat yang dah jelas sikit.mesej sv untuk komfemkan keberadaan dia di uitm puncak alam.dia lupa pasal aku.ok sedih.dia beria suruh aku datang petang kottt.ok tak ape.aku batalkan niat jumpa dia.aku terus roger encik adon.encik adon adalah orang yang bertanggungjawab untuk mengajar aku guna GIS, bagi aku software GIS.so aku jumpa dia untuk tanya pasal koordinat peta aku.sebab ai tak tauu nak carik mana dah.tapi sebenarnya aku nak yang dah siap je.senang sikit.kekeke.

masalahnya.aku tak tau ke menara saas dari pintu belakang.which is dari seksyen 7.pening.sebab dulu aku dari pintu depan.so sekali lagi.kita tanya pak guard la ye.macam biasa.banyak kali dia terang.tapii.aku silap cakappp.aku cakap nak ke fspuuu.dah masuk kete.dah jalan.baru aku terfikir.eh? nape aku nak pergi fspu? bukan nak ke menara saas? huaaaa.bukti kena tambah ram sudah jelasss dan makin jelasss.

takpee.kita relaks relaks je.teruskan jalan.guna jalan yang pak cik tadi terangkan.so aku tekad tanya je lah sape sape.so aku nampak kelibat 2 manusia yang bakal jadi mangsa penunjuk arah aku.dia terang.dan aku tak faham.serius.last last aku tumpangkan.sebab mereka pun nak ke menara saas.yayy! 

oh ya.mereka lelaki.kekeke.so aku pun banyak lah tanya.banyak pulak cakap aku ni.tak malu kan.aku tanyalah.buat ape? bukan cuti dah ke? bila grad? thesis pasal ape? kos ape? ah banyak lagilah.sampailah jumpa menara saas.actually boleh parking kat dalam.tapi aku degil.

'eh tak ape lah.luar ni je lah.takutlah parking dalam.'

budak tu kata kena jalan jauh sikit.aku kata.tak ape.its ok.tapi lama lama aku fikir.ke budak tu yang nak kata dia kena jalan jauh? hishhh ko ecah! tak baik buruk sangka! ok maaf maaf.tempat aku perking tu tepi jalan.tempat sama masa 1st time aku datang.dan ok.kalau suruh aku ke sana lagi.serius.tak ingat jalan.

masalah koordinat setel.tapi kena teliti sikit.sebab guna google earth kan.so nak tau kat peta dengan kat image google earth tu sama tak.so encik adon yang tunjuk sikit.so dengan terkejutnya.barulah aku huahhh senangnya! ni plan B.plan A aku kena carik kat fasiliti.plan C teruk.tapi plan ni la yang encik adon rekemen memula.terus aku tanya.

'ada yang senang lagi tak encik adon?'

bhahah.siud je kan? aku ni tak tau lah.kadang kadang terlebih selamba sangat pun susah.aigoOo.tak faham dengan diri sendiri.so ada..which is guna google earth.tu yang terus 

senangnya! huiyooo tak tau la pulak sayaa!

ni lah manusia malang yang tak tau menggunakan teknologi semasa.so en adun bagi peta yang dia ada.dia suggest amik je peta kat fasiliti.tapi in case tak ada.boleh guna peta dia.aku dah.

'tak ape kan guna peta encik adon? tak ada masalah kan? hehe.'

=.= sukahati je kan? orang tu cadang suruh pergi fasiliti amik.buat surat bla bla.aku cadangkan gitu je.

so hal koordinat setel.encik adon kata kalau dah jumpa koordinat semua tu.datang untuk convertkan long length dia.aku pulak blur? ape tu? oh tu maksudnya longitude dalam peta semua tu.convert kepada ape ntah MROS? Eh entahlah.lupa dah.tapi masalah disini adalah! next week aku dah nak pergi intern.setakat carik koordinat tu.kachang je.nak jumpa untuk convert tu yang maleh tu.weekdays pulak tu.so kena ponteng keje la ni ye? amboih.kalau nak ponteng.bukan bulan pertama ni la maksudnya.bulan pertama kena baik baik dan bersungguh sungguh.serius semangat nak berintern.sekuat semangat bercinta! ewah! 

so nak balik tu.aku terserempak dengan budak lelaki dua orang yang tolong aku tu.wuiyoo.macam dah lama kenal pulak.terus aku tanya dah setel ke? pastu offer nak balik sekali boleh je.haha.dorang kata ada keje nak setel lagi.oh okay.terus jerit.

'thanks tau tadi! hehe'

tapi bahaya sebenarnya main angkut je orang untuk tunjukkan jalan ni.pada aku la.sebab aku suka imaginasi pelik pelik sikit.so aku fikir.bahaya tadi tu.kalaulah nasib aku tak baik.orang yang aku angkut untuk tunjukkan jalan tu adalah mereka yang berniat jahat.huish! bahaya bahaya.tapi tadi naluri aku kuat mengatakan mereka nak tolong.amboih ayat.naluri gittew.dorang muka pun baik je.pakai beg galas belakang.so boleh la tu.aish! boleh pulak tengok luaran macam ni je.nonono.ape yang aku boleh simpulkan.aku bernasib baik.jumpa orang baik.

tapi masalah sekarang adalah data.aku tak sedap hati dengan data.aku ada data 3 tahun je.ok actually.data ni depends on objective kita.kalau kita nak tengok pattern.pattern disease, accident contohnya.kena paling minimum adalah 5 tahun punya data.kita nak tengok eksiden tu meningkat atau menurun.so minum 5 tahun.maximum 10 tahun ke 20 tahun.kalau dalam kes aku.aku nak tengok kawasan.dalam objective aku.aku nak tengok kawasan yang berpotensi atau punya potensi berlakunya eksiden.so tak ada minimum tahun.cuma yang bagusnya.lagi banyak lagi bagus.ni lepas aku tanya encik nazri via fesbuk.

serius ini runsing.aku cekidaut balik jurnal aku.semua data dorang dapat dalam 4-5 tahun.tak ada yang 3 tahun.so memang aku kena paksa puan B untuk dapatkan lagi 1 tahun atau 2 tahun untuk aku.walau apa jua caranya.mustahil la tak ada kan? aku rasa ada tu..cuma adalah faktor faktor yang membuatkan dia tak ada.contoh...malas.eh? ya allah.tak baik ecah! ishhh.

ok ok.tak ape.just relaks and cool je.insyaallah ada jalan! don wori ecah! 

nite uolls.xoxo! =D


Jan 29, 2013

Perihal ini hari

Where there is desire 
There is gonna be a flame
Where there is a flame
Someone's bound to get burned
But just because it burns
Doesn't mean you're gonna die 
You've gotta get up and try try try
Gotta get up and try try try
You gotta get up and try try try

Assalammualaikum.

lagu tema untuk hari ini atau bermula dari hari ini adalah lagu berjuduk berjudul 'try' nyanyian pink.semalam gigih suruh haris analisis lagu ni pasal ape.hahaha.over.lagu ni sedap!

sedap macam ayam.

lagu ni menjadi halwa telinga aku dari pagi tadi.sejurus aku memulakan job aku as driver.yeah.love this job ketat ketat.bhahaha.geli.

rutin untuk 2 minggu yang pendek ini adalah.menghantar mem mem besor ke destinasi kerja masing masing.yang ni job wajib buat.jalan ke semenyih yang sesak menyampah sampai nak muntah muntah tu.aku dah pro dah.dah pro jalan short cut je pun.dah bajet pukul berapa keluar rumah, hantar mak kat taman teknologi dan menuju ke semenyih.ok aku bajet 7.50 keluar rumah.hantar mak 10 minit.selebihnya drift ke semenyih.

selalunya aku drive balik ke rumah selepas hantar ayu.dari semenyih.dan disebabkan radio rosak.jadi aku hanya bergantung harap pada henpong.satu minat pelik.aku tak suka dengar lagu banyak banyak.aku pening.aku suka satu lagu je.dan lagu ikut citarasa.lagu aku je.dan pusing sampai muntah.tapi selalunya tak pernah muntah.orang sebelah aku je yang nak muntah.tapi tak boleh mohon tukar.sebab nanti jejaskan konsentrasi aku memandu.

dia berbeza bila dengar lagu kat radio dengan henpon.radio boleh terima dia tukar tukar.sebab istilah radio.entah.aku pun tak faham dengan minda aku.ok lupakan.

so bila dah sorang sorang.pasang volume macam orang gilak.pastu nyanyi sama sama.orang kiri kanan jeles tengok kedamaian aku bawak kete.sure sesangat lahh.tabiat memandu.aku tenang tenang je.sape nak potong.silakan.sape nak cilok.silakan.sape nak bawak slow slow.silakan.kadang kadang siap monolog.

"ai tak rushing rushing.uolls lah.sila sila.jalan jalan."

mana lah tak sakit hati driver yang drive belakang kete aku.hehe.

ok tugas baru aku bermula hari ini adalah survey hadiah.actually sedey dapat job dari haris ni.sebab nak pergi survey sorang sorang? oh sungguh sedeh.macam kesian je jalan sorang sorang survey hadiah orang kawin..pastu nak mintak pendapat sapeee.jalan jalan sorang soranggg.sedey aaaa.haris kejam! rasa nak pengsan lepas dapat job ni.aaaaaaa.T-T so terus cek list name kat henpon.adalah beberapa orang yang bakal dipaksa teman.tak ramai actually.sebab most of them kejeee. T-T hurm! boleh la teman aku sekali untuk persiapan internship.hahaha.suppose nak ajak adi.adik laki aku.sekali nak tengok citer mama kamis ni.tapi dia laki.budak pulak tu.tak sesuai.tak sejiwa nak ajak pergi carik hadiah kawin.idea entah hape hape.silap silap berjam jam aku dengan dia kat paksen pulak.macam kes beli langsir dengan dia suatu masa dulu.

selain itu.pada hari ini.aku diamanahkan oleh emak untuk hantar syira ke sekolah.selalunya acik yang menjaga dia yang hantar.but hari ni.aku la hantar.sebab syira kata nanti aku dah keje.tak dapat hantar dia.ok.ai tak kisah.ai hantar je lah.akak mithali kan.ehehe.

tapi last minit.uyun nak hantar.naik motor.offer diri pulak tu.dah la tak mandi lagi.membuta je dari pagi tadi macam ulat.almaklumlah.dah empat hari keje kat billion buat shift full.so hari kelima which is hari ini terus berazam untuk berhenti.

entah hape hape.mak aku dah malas nak cakap pape.

aku tak heran sangat uyun tu.dia memang macam tu.sampai mak aku cakap.tak tau dah ape keje yang sesuai dengan jiwa dia.dia kata bosan lah.lain gilaa gilaa dari paksen la.of kos la lain wehhh.dah nama pun billionn.pastu komen pasal orang orang dia la.aku cakap.semua tempat sama je.tak ada yang luar biasa.

sampai aku cakap.

"next time nak keje kat mana mana, jangan tanya orang pasal keadaan tempat keje tu.jangan tanya "ok tak keje kat situ".keje situ dulu.baru boleh bagi pendapat sendiri.sebab kalau orang cerita sebelum ko keje.takut persepsi ko kat tempat keje tu dah lain.so tak ada semangat.tak ada mood."

then baru nak angguk and mengaku.pastu tanya aku.

"ko rasa keje kat speedmart taman jasmin ok x?"

dan masa ni aku rasa...ada yang kena pelangkung aku karangg.

hari ni bosan.sangat sangat bosan.aku tak tau ape masalah dalam diri aku.hari ini jenuh carik orang main badminton.serius.kalau gila aku dah sampai.aku sanggup ke puncak alam semata mata main badminton dengan haris.sebab semua kawan kawan keje.uyun pun keje.kalau nak main kat kota kajang ni pun.main sorang sorang.silap silap aku ajar baby *kucing aku* main badminton sekali.

tu baru gila sikit.

pukul 11 setengah syira balik dari sekolah agama.ponnnnn bunyi hon cik ape ntah kat depan rumah.bingit telinga ai.sibuk suruh syira tukar baju mandi semua.lepas tu syira suruh aku tengok buku dia.ok tak faham.pas kat uyun.uyun gelak gelak.tengok tulisan syira.mujur dia separa faham.

arahkan uyun masak ayam.

"uyun, gorengkan ayam.aku dah keluarkan.basuh balik.pastu bubuh kunyit.bla bla bla.."

membebel macam mak tiri cinderella.eh lupa.uyun memang cinderella.dalam sayup sayup aku dengar uyun panggil syira.

"syira, garam mana eh?''

aku tak heran.uyun memang begitu. =.=

lepas arahkan uyun.arahkan syira mandi.jangan pakai baju sukan lagi.pakai baju main main.sebab nanti kotor.suruh syira makan.dan siap siap.perasan syira tak pakai bedak.

''tak pakai bedak ke? pakai la.akak dulu sekolah.berlapis lapis bedak akak pakai.baru lah cun.pakai pakai."

uyun dengar dan sambung.

"entah.krim lah menda lah.geli je"

aku balas

''bukan krim la.losyen.hahaha''

dah siap siapkan syira.pakaikan perfume pulak.kena wangi wangi! baru lah semangat! sebelum tu pilih mana minyak wangi yang wangi.cilok ayu punya sweetheart.setel.syira adalah pewaris aku.dalam empat orang adik beradik perempuan.hanya dialah yang berminat sama macam aku.haaa.so..tula.kita kenalah didik dia dari awal.kekeke.

aku tanya bawak duit tak? mana duit? pening lah jadi mak ni.adoi.aku dah kembali membebel macam mak tiri.tanya mana dompet sekolah kebangsaan.cekidaut.dalam dompet kosong! mana duit??

syira:ish.mak simpan laaa.
aku: takkan la tak ada langsung.tipu lah.
syira: eiii kak ecah ni.dalam tabung la. *sambil carik tabung*

aku dengan uyun dah gelak gelak dah.budak kecik ni.semua kena cekidaut.kalau tak.sebatang kara pergi sekolah! nak makan ape ntah.

aku: bawak dua ringgit tau.
syira: syira dah bawak roti la.
aku: mana roti? bawak dua ringgit.
syira: seringgit je la.takkan nak suruh syira belanja kawan kawan.

aku dah arghhhhh.budak kecik ni.

aku: dua ringgit.bagi akak dua ringgit.

syira keluarkan duit dari tabung rm2 dan bagi aku.aku masuk dalam dompet dia.

aku: jangan belanja orang.kalau ada baki.simpan.kalau seringgit takut tak cukup.
syira: yelahhh

aku dengan uyun dah gelak gelak.kedekut gila budak kecik ni.aku tak pasti harga sepinggan nasi goreng berapa.tapi aku selalu tanya dia beli ape.dia kata dia beli kentang goreng je.nonono.tak bagus.sampai aku kena ingatkan dia.

"jangan beli kentang.nanti perut masuk angin.beli nasik tau! nasik goreng ke ape ke.no kentang kentang.ok?"

pening.ni baru jadi kakak kepada adik yang berusia 7 tahun.belum jadi mak lagi.aigOo.tu satu hal.ni hal dengan tukang hantar.lambat siap.hantar syira jam 12.50.tapi aku tengok jam 12.43 uyun masih tengok tv.

aku: uyun ko pergi siap siap sekarang!! ko ada 7 minit je dari sekarang.cepat!
uyun: alah yelahhh.

pastu aku sambung membebel.kalau dah dengar aku membebel.petaka la maksudnya.membebel yang version gelabah punya.yang beria.seolah olah 7 minit tu 7 saat.seolah olah syira masuk kelas 7 saat lagi.sampai orang malas nak dengar.lalu buat dan gerak.saje je taktik aku tu.huah.pening kepala.kelam kabut ai jadinya.suruh syira pakai stokin siap siap.

aku: ko hantar depan kelas! jangan depan pagar! tau! tau!
uyun: iyeeeee
aku: ko jangan lupa beli tanah liat! aku bagi rm2.baki 60 sen ko amik buat belanja.
uyun: iyeeee
aku: helmet syira mana? mana? cepat pakai *sambil amik helmet syira* pakai pakai.panas.kena pakai helmet.safety safety.ingat uyun! hantar syira depan kelas! 
uyun: iyeeee

beberapa minit kemudian uyun balik.

aku: ko hantar depan kelas ke mana?
uyun: foyer.ada perhimpunan.
aku: ok good.eh petang nanti jom main badminton.ko tak keje kan?
uyun: tengok lah.aku balik interview kul bape.
aku: ko ni keje bila ni? pening la ko ni.
uyun: aku nak keje hari ni.tapi orang tu suruh start esok.dia suruh rehat.
aku: ok cun.boleh la main badminton.belakang ni je.
uyun: tengoklah.nanti ko kalah pulak.
aku: bla la kauuuu.tolong lah.muntah aku.
uyun: eh ko tak jemur kain eh?
aku: eh ada kain eh? tak pasan lah.ko pun tak jemur apesal.
uyun: aku baru perasan.jemur kain weh! tengah panas ni.
aku: ala tau laaa.nanti lah.banyak keje ni. *sambil hadap lappY*
uyun: jemur kain weh.aku nak pergi isi borang keje ni.
aku: iyeeee.petang ni badminton weh.no badminton aku tak nak jemur kain.
uyun: jemur kain wehhhh.
aku: ala yelah! 
uyun: pergi klinik kena bawak ic tak?
aku: kena lah! ape tak kena pulak.ko ni ...*membebel* dengan pertanyaan akhir.ko nak pergi klinik buat ape?
uyun: aaaaa.jumpa dokter la.aku kan tak sihat.nape? nak amik ubat untuk tambah stamina kau ke? *gelak gelak*
aku: ko kann.heyyy tak ada masa! petang ni badminton! bawak motor baik baik! ko pergi klinik mana ni?
uyun: semenyih *gelak gelak*
aku: dah dah.balik cepat! badminton!

fuh pening.hari ni semua orang buat aku pening.aku tak dapat bayangkan macam mana aku jadi mak.huah.so aku kena carik suami yang tenang tenang air dilaut gittew.oh actually aku didesak jemur kain sebab nanti permaisuri balik *mak kami* semua keje dah setel.tak bocor lah rahsia yang jemur kan jam 3 petang.bhahaha.dalam famili aku.aku sangat popular dengan istilah kurang cergas.manusia paling lembik dalam rumah ni adalah aku.angkat barang kalau beli belah.tak larat.separuh jalan.pastu jerit.helppp helppp.selalunya uyun atau akak aku atau adik aku tolong bawakkan.sebab kalau aku bawak.sah sah lambat dan...slow gila jalan.tu yang beria gelakkan aku pasal ubat stamina tu.lembik like sotong sangat.sekarang beria nak bersukan sebab nak intern.so risau dengan stamina diri yang lembik.aku amik inisiatif untuk bersenam.tapi tak bersenam sangat pongg.selain tu bab lintas jalan.aku pun paling tak reti.paling lemah! selalu semua orang dah setel lintas.tapi aku sorang sorang tertinggal.ada pernah uyun kena patah balik amik aku.bahahah! kakak yang kasihan.tapi drive aku suka.ai love driving.kekeke.

ok semua orang dah menuju destinasi aktiviti memasing.i'm alone.so nak siapkan kerja! nak buat popia untuk minum petang.auwww rajinnya! sambil dengar lagu ulang tayang bertajuk 'try ' nyanyian pink.wohooo.

xoxo!

You've gotta get up and try try try~~~
Gotta get up and try try try~~~
You gotta get up and try try try~~

Jan 27, 2013

Hari yang sibuk.maybe.

Assalammualaikum.

hari ni sibuk.

asalnya pagi hari ini.aku faja katak dan ilyas dan kawan kawan mereka plan untuk menaiki bukit broga atau brogak.haha.so malam tadi dah mesej bertalu talu kat katak.macam mana plan untuk hari ini semua kan.malang sekali.satu mesej aku pun katak tak reply.so aku dan faja plan sendiri.kata kul 6 setengah.kita gerak.nanti suruh katak tunggu memana.

ok set!

pukul 5 setengah.henpon bunyik.berlagukan 'missing you' suara GD berkumandang.bising.tak ingat volume berapa aku letak.sengaja.untuk kejutkan aku lah kononnya.henpon berbunyi sebab mesej masuk.ditengah lalok dan mamai.aku gagahkan diri untuk diamkan henpon ittew.tengok mesej.katak suruh jumpa pukul 6.blerghh.setengah jam lagi ke? arghh.tiba tiba badan rasa sejuk sejuk.tiba tiba badan rasa tak larat.tiba tiba terus rasa sakit tekak.tiba tiba terus rasa nak demam.semua itu berlaku secara tiba tiba.pelik kan? aku pun pelik.

terkejut dengan mesej katak agaknya.

bhahaha.over.so aku terus celik mata.terus mesej faja cepat cepat.dan faja balas.woah.dah bangun jugak! aku cakap.so macam mana plan kita.nak follow katak atau sambung tido? sambung tido pun boleyy.aku cakap.

kahkahkah.

so faja cakap.tak ape.relaks dulu.pukul 6.15 dia akan mesej balik.so aku pun sambung tido tido ayam.

tepat pada masanya.faja mesej.kata sambung tido je la.ngantuk.dan aku balas.

ok cun.

bhahahaha.teruk gilaaaa kan.

so pukul 7 katak mesej.bising lagi.aish.sungguh mengacau.dia telefon mulanya.maaf la.aku bukan jenis mengangkat telefon.aku tak gemar.tak suka.haha.bila dah aku tak angkat.dia mesej.kata kat mana? 

dan aku balas.kami tak jadi pergi.nite uolls~

terus katak balas.

siuttttr.

jahat tak? jahat kan.sebab katak tak nak tolerate dengan kami.kami memula nak gerak jam 6 setengah.dia sibuk suh kul 6.so tak nak pergilah.minda tak set lagi untuk siap jam 6.so tak nak pergi.

sambung tido.bangun pukul berapa.adalah rahsia. =P

kemudian.ain hamdan call.ain belajar dekat kuantan.hari jumaat hari tu aku mesej tanya bila mau pulang kajang? dan dia sudah pun dikajang rupanya.cuti hujung minggu.jadi dia call aku pagi tadi untuk ajak lepak rumah dia.chit chat sebentar sebelum dia kembali pulang ke kuantan.

dan eksited.terus aku vroom ke rumah ain.rumah ain depan taman aku je.dekat.10 minit drive sudah sampai ma.

so borak sakan dengan emak dia.ain aku tinggalkan aje.haha.ain busy.dia masak ikan la sayur la ape la.buat santapan diraja untuk aku.weweitt.so borak la dengan emak dia.macam macam cerita.yang bestnya pasal intern.mak dia tumpang gembira aku dapat intern dekat semenyih.senang.dekat.bla bla bla.alhamdulillah.

mak ain pesan.dapat elaun jangan lupa bagi mak ayah duit.tak kisah bagi sikit pun tak ape.janji kita bagi.sejuk sikit hati mak ayah kita.kalau tak cukup duit lepas tu pun tak ape.at least kita dah bagi duit kat mak ayah kita.keberkatan.

aku angguk.tanda setuju.

kemudian sambung borak borak lagi.lama betul borak dengan mak ain.best.macam macam cerita boleh cerita.hehe.sampailah ain sudah masak.cerita belum habis.mak ain cakap jugak tentang ujian.aku tak ingat cemana cerita ini boleh termasuk dalam silibus.tapi nasihat mak ain.ujian akan sentiasa datang.so kalau kita teruskan berdoa, terima dengan tabah.so maksudnya kita berjaya.ujian lain lain.lain masa susah.lain masa senang.dan lebih berat selalunya waktu senang.sebab kita selalu leka masa senang.masa senang tu pun ujian.mak ain cakap jugak.jangan tanya 'kenapa kenapa kenapa' jadi macam ni.tak baik tu.

haa betul betul betul.

actually aku pernah jugak pertikaikan kenapa kenapa kenapa.jadi macam ni semua.teruk kan.nampak macam orang tak ada akidah je.so istighfar jugak la aku.

lepas tu kami dijemput makan oleh chef ain.kekeke.so kemudian sambung kisah cerita dengan ain pulak.macam macam.tapi tak dapat borak lama lama.sebab aku ada kenduri jam 1.kami berjanji untuk berjumpa lagi ketika cuti raya cina nanti.so peluk cium salam sayang ketat ketat.ok geli ayat ni.

petang tu pulak.main badminton dengan hani.janji nak pergi joging.tiba tiba hati terus rasa berdebar debar bila dengar ayat joging.takut badan jadi melarat.eh over.terus tak jadi joging.haha.

so kami decided nak main badminton.jam 5 setengah aku pin pin depan rumah dia.actually tak punctual pun.lewat beberapa minit.sebab teman mak pegi speedmart.kerjaya driver sungguh cool.i love this job.

so dah amik hani.kami menuju ke...tak tau nak ke mana.so pergi taman kajang prima.taman permainan dia.tapi masalahnya.kami tak tau taman dia kat mana.macam mana nak ke sana.

so jalan je la.

pelik kan.dua manusia ni.tak tau nak ke taman permainan yang terletak dalam kawasan operasi mereka.hampir nak tanya orang.haha.teruk gila.tapi malu la.jatuh la saham we oulls  kan.haha.

so jumpa.parking dan...jalan jalan.tak jadi main badminton.dengan alasan.kawasan berangin.weq.

macam macam cerita.masing masing nak lepaskan tension.perempuan biasalah.kalau tension.mulut nak bercerita.berborak bagai nak rak.tak putus putus patah kata keluar dari mulut.macam peluru.dari jalan jalan kat taman permainan tu.dari main buaian.dari duduk kat kerusi.sampailah kena kacau dengan seorang india.ok part ni scary.

kitaorang duduk dekat kerusi.sekali ada seorang india datang.dia berdiri kat pokok belakang kami.aku perasan.tapi buat buat tak perasan.sampailah hani yang perasan.yang india tu seolah olah nak membuang air.geli.takut.geram.eishhh!! bodoh tak? bodoh kan? lelaki india itu.

rasa tak selesa.kami bergerak menuju ke kerusi yang ada orang.ada budak budak.dan duduk.lelaki india tadi duduk kat kerusi kami duduk tadi.tak lama kemudian.dia jalan menuju ke tempat kami duduk sekarang.so dia berhenti dan cakap ape ntah.so aku fikir ada pulak gangguan seksual kat tengah padang tu nanti.so aku cha alip bot.cabot.bodoh betul india ni.kuang ajo betul.terus naik kete.vroom blah dari padang tu.sepoil aaaa.nak berkongsi kasih.cerita cerita.ish.tapi risau dowh.

sebab tu la aku sanggup joging kat bangi jauh sana tu,sebab ramai orang.tapi sini ada 3 orang budak budak pun dia berani datang kat kami.aish.takut! bodo betul.bengang sungguh aku.kurang ajar.

so sampai depan rumah hani.kami tak patah semangat.baru mulakan langkah untuk main badminton.semangat woi.baru beli raket dengan bulu tangkis tengah hari tadi.tu yang beria ajak hani main.hahaha.

best.puas hati.kita smash kuat kuat.mula mula takut.sebab yelah.lama pulak tak main badminton.so nampak bola dia melantun ke arah kita.so jadi..wowowow.what is this! takutnya.ada lah scene elak elak bola.entah hape hape.tapi serius puas hati.pukul kuat kuat.fuh.sungguh puas! tengah stress lagi puas.rasa pukul kepala orang je.haha.jahat.

aku puas hati.hani puas hati.

hani ajak masuk rumah dulu.ada air oren katanya.kelakar tak.tak tau kenapa aku rasa nak gelak bila dia sebut. "ada air oren".haha.so sambung story.pergh.sampai jam 9 setengah borak.teruk tak? teruk kan? hahaha.anak dara ape ni? 

macam macam kami bercerita.dari kisah dia pergi interview.dari kisah kerja dia kat cerdik.dari kisah dia dengan manager dia.dari kisah perjalanan dia ke shah alam.masing masing cerita perihal masing masing.sampai lah hani kata aku naif.lepas dengar cerita aku.sebab..aku terlalu cepat kagum pada orang.walhal.tak ada lah nak kagumkan sangat sebenarnya.aku pun tak tau kenapa aku macam tu.positif.optimis.naif.selalu pandang orang positif.hani suruh titipkan sikit perasaan negatif.sebab semua orang pasti ada liku masing masing.cuma tak tunjuk.sebab takut bila naif sangat.bila optimis sangat.bila positif pada seseorang sangat.kita akan jadi lemah dan rasa rendah diri dan rasa down pada diri.

ok noted! thanks hani! hehehe. after this ai will not menjadi too naive.hahaha.terlalu positif pun tak boleh jugak.betul betul.sibuk kan hari ni.hari ini aktiviti berakhir jam 9 setengah tadi.hahaha.aku ibarat YB hari ini.busy jumpa rakyat.ewah! 

ok nak tido.esok cuti.esok nak pergi joging.main badmintion lagi.weehuuu!!

xoxo.nite! =D

Jan 26, 2013

Perihal kelmarin

Assalammualaikum.

entri ini entri bodoh sikit.maybe akan ada orang yang kata aku perempuan meroyan lagi selain haris.maybe.

so kelmarin.macam pelik je kan ayat ni? hurm.semalam punya semalam.kelmarin la kan?aku beranikan diri cekidaut twitter beliau.first time seumur hidup aku weyhh.selama ini tak pernah.dan betul.beliau hapili move on.

actually tak sedih pun.tak rasa ape pun.rasa plain je.aku rasa ini petanda baik.maybe.

so boleh la nyanyi lagu somebody that I used to know.

"Now you just somebody that I used to know.somebody...I used to know."

ehem.ok back to our topic.so kelmarin hari itu.lepas beranikan diri.mulah lah aku mengganggu malam orang.orang pertama aku ganggu.hidayu zailan.sebab dia tengah online.beberapa hari dah.aku ganggu dia.dengan topik yang sama.

actually.aku tak nangis dah.sedih apentah lagi.that's good.tapi aku cuma teringat.

"teringatt ku teringatt.."

ewah.lagu sandaran hati jadi background music.so kita carik orang untuk berborak.

ayu kata teringat it's normal.yang aku perasan disini.perbezaan pendapat dari orang yang dah berpengalaman melalui apa aku rasa dan mereka yang belum.mereka yang berpengalaman takkan bash orang sesukahati.mereka akan bagi pendapat dengan tenang dan mengakui apa yang aku lalui adalah salah satu phase dalam pemulihan.healing proses.it's normal bila ada ketika yang aku sendiri tak boleh hold sedih tu.dan ada ketika dimana aku tak percaya dengan apa yang berlaku.ada ketika dimana aku tak boleh move on.ada ketika dimana aku akan teringatkan dia.

it's normal.

bukan senang nak hapuskan ingatan kepada seseorang yang kita pernah kenal.kita pernah paku dia dalam kepala.tapi..tidak mustahil.

ayu kata suruh carik lain.hahaha.nice one.tapi not now.somedays maybe.pastu ayu kata kalau dah tak ingat 24hrs tapi hanya 2 hrs dalam 24 hrs.dah ok dah..boleh cuba lagi.insyaallah lama lama ok.kena doa selalu untuk lupakan.and! carik lain! jangan takut untuk carik lain! bagi peluang untuk kenal orang lain.salah satu cara untuk lupa dengan cepat jugak! so kita tak fokus sangat dekat dia dah!

ok noted! hehe

dalam aku berborak dengan ayu.aku borak dengan ina risma hasmie.mula mula borak kosong.gosip gosip.lepastu mula dia sebarkan rumors.ok dia tengah ligat dengan aktiviti membina rumors untuk aku.dan bila nak hentikan rumors.aku tanya soalan pening yang buat dia nak hentak berlipat aku.

"eh betul ke %^^*; dah lupa kat aku?"

bodoh tak soalan? bodoh kan? tapi saje carik pasal.

so ina jawab.dia tak tau.aku kena tanya kawan lelaki.so aku cakap.aku tak ada kawan lelaki.suruh dia tanyakan.hahaha

tak sangka ina gigih tanya.dan ape jawapan kawan lelaki dia? yang nama aku sendiri tak tau.so tak boleh nak credit kepada orang ittew.lelaki itu jawab begini.

"erm..kalau dah ada gelpren baru memang sah lah dia tak nak dengan ex dia tu..kalau masa kapel ni pun dah break.apentah lagi jika berkahwin.better putus sekarang dari putus gantung tak bertali bila dah nikah atau berkahwin..jangan dikenang sangat kot..badan kita punya tapi hati orang lain ambil..nak lupakan memang ambik masa..so fikir dan berusaha untuk lupakan..belajar untuk lupakan yang lepas.lupakan segala galanya..dan jangan compare dengan yang dulu dan akan datang.manusia berubah ubah..even sekelip mata pun boleh berubah.."

idok le kita tau sape lelaki ittew.rahsia katanya.amboih ko ina.aku kata susah nak lupa.ina cakap mana ada benda senang kat dunia..aku cakap tipu! tipu! makan senang je kot! ina kata makan kena kunyah.kena masak.kena suap. aku cakap tipu! makan bubur senang! hirup je! minum air senang! teguk je! ko tipu! terus ina cakap

"aku serius ni!!! kang aku hentak belipat ko kang..hahahaha"

garang gilaaa! ina sibuk nak hentak berlipat aku.apekah secret akan jadi peti suaranya? pelik pasangan ini.yang menghentaknya adalah seorang wanita.nampak tak kegagahan ina disitu? aku berimaginasi bahawa secret mempunyai suara yang haluih.hahaha. =P

lepas ina selesai.aku carik solusi lagi.sape next penceramah tegar aku.dan aku jumpa sharifah nurainul basirah.amboih,panjang nama.semput nak taip.atau nama samaran pah.aku dengan pah ni gedik sikit.hahaha.ke ai memang gedik.hahaha.terus pura pura sedih meroyan.kasi pah cuak.

aku: pahhhhhhhh
pah: yeeppp
aku: sedihhhhh

gedik tak? gedik kan.tak payah nak sedih sedih sangat la weyhhhh.haha.saje je sebenarnya.atau aku dengan pah memang macam ni actually.pah macam kakak kakak sikit.tu yang suka gedik gedik lebih dengan pah.bhahaha!

so pah pun bagi nasihat.pah seorang yang matured.dia pendengar yang baik.cadangan atau pendapat yang keluar pun yang releven.cara dia handle masalah kau pun.bagus.macam macam pah bagitau.kata pah.lelaki ego.lelaki suka tengok ex dia lemah.dia akan rasa bangga diri bila nampak seseorang tak boleh move on sebab dia.

oh betul ke pah! aku baru tau! ok noted!

lepas tu pah cakap.hidup ini macam roda.satu hari nanti bila rasa bersalah itu timbul,dia mungkin akan datang untuk mintak maaf.dan selalunya rasa bersalah timbul setelah dia dah terima balik ape yang dia dah buat.pah jugak pesan kat aku.jangan salahkan diri pasal hal ni.merana ko nanti katanya.tambah pah lagi..biar orang sayang kita..kalau sayang.dia boleh terima kita seadanya.tak perlu kita berubah untuk memenuhi kehendak dia.

oh betul.


dan part yang aku suka dan berfikir sejenak ialah.kifarah.pah bercakap soal kifarah.maybe ini adalah kifarah untuk aku.kifarah adalah balasan Allah di dunia akibat dosa yang dilakukan oleh seorang hambaNya dan balasan itu dalam pelbagai bentuk.ok ayat copy paste dari mana entah.

so aku terima.betul jugak kan.kenapa aku tak terfikir langsung hal ini.teruk kan.

lepas tu aku ngadu jugak ada orang bash aku la.kata aku macam gila talak la ape la.siap kata ni baru 6 tahun kot.orang kawin 50 tahun pun boleh cerai.ko 6 tahun je kottt.aku tak suka orang bagi nasihat macam tu.tak suka.sangat tak suka.so baik aku tanya orang lain.maybe salah aku la.rujuk pada orang yang salah.

pah dan ayu pun cakap.jangan peduli cakap orang.selalunya orang tak rasa ape yang orang tanggung.so just relaks and take time.

kata pah.mula mula memang susah untuk lupakan.tapi keep on try and berusaha.pasti akan berjaya.mula mula memang akan menangis hari hari.lama lama aku akan jadi orang yang tabah.orang yang tabah ni biasanya permulaan sebelum menjadi tabah adalah tangisan.

actually aku banyak mintak pendapat orang dalam hal ni.tu ada yang bash balik.ada yang tenang jawab even berulang kali isu yang sama.dan aku appreciate that.yang paling tak jemu.ina,faja,ayu,hani,ain hamdan,amir.haris.oh ramai lagi kot.yang bash balik malas nak sebut.cakap aku gila talak la.ape laaa.it's ok then.ai terima je.tapi for me.kalau orang dah lunaskan kepercayaan terhadap kau untuk mintak pendapat.so bagi la pendapat baik baik.tak payah la nak bash balik.rasa macam.buang masa je aku tanya ko la weh.. =.=

sebab manusia lain lain.cara penerimaan pendapat pun lain lain.kalau ko rasa bash aku balik tu merupakan jalan terbaik untuk aku terima pendapat kau.ko salah.aku bukan seorang yang  menerima pendapat orang dengan cara begitu.cara aku halus.sebab jiwa aku halus.ewah.so aku akan.malas nak tanya lagi.malas nak amik tau pasal ko lagi.merajuk terus.

sebelum sebelum tu lagi.aku dah mesej susu.haha.semua orang aku kacau.maaflah semua orang.terima kasih la sudi melayan diri ini.hehe.

nasihat su..actually aku dah ringkaskan sikit.

"pilih lelaki yang serius jadikan yu *amboih ber yu yu* sebagai isteri..but jangan setuju pulak..siasat agama dan akhlak dia..biala ^&^* nak berkawan dengan siapa je..kalau jodoh korang memang dah tertulis..dia akan datang jugak nanti..so tugas ko sekarang persiapkan diri dengan ilmu..kadang kadang dengan membaca or dengar, kita jumpa jalan penyelesaian atas masalah yang berlegar di kepala..fuhho =) "

fuhho.thanks susu.hehe.semalam aku tengok citer ape eh.kat tv3.aku mahu terbang ke apentah.bagus cerita tu.pasal nak jadi pilot.pastu banyak lah dugaan dia.semua orang yang dia sayang tinggalkan dia.cikgu dia nasihat.cikgu dia adalah beto hushairi.aish.ensem cikgu nye ye.

"kenapa ada malam ada siang? malam untuk kita tidur.siang untuk kita bekerja.jadi..maksudnya.sesuatu tu terjadi ada sebab.sebagaimana terjadinya siang dan malam."

setiap masalah yang datang.dia datang berserta penyelesaian.tak ada masalah yang tak ada penyelesaian.dalam dunia ni mesti ada ujian.laut mana yang tak bergelora. bumi mana yang tak ditimpa hujan.so setiap manusia pasti akan diuji.so just faced it je la.dengan penuh keredha-an.

thanks la kawan kawan yang sudi habiskan masa untuk nasihat dan pesanan.macam ina.tengah syiok sebarkan rumors.kenenkan aku dengan sape entah.actually tak amik hati pun.haha.sebab aku tau tu cara dia nak aku tak fikir sangat pasal hal dulu.tak nak sedih kan?  tapi tak suka laaaa.oh ina.pelis la hentikan rumors awok ni.aku rasa diri ini dah macam artis dah.bhahaha!

alhamdulillah la.dalam keadaan macam ni pun aku boleh je duduk rumah.tido.makan.tengok tv.actually tak ada la meroyan sangat kan? masih buat aktiviti normal.tu petanda aku boleh kawal emosi aku kan? tak ada la aku lepak berjam jam kat luar.habiskan duit.lepak tengah malam.post aktiviti sana aktiviti sini kat fesbuk.bla bla bla.tak buat aktiviti.tak nampak kita hepi kat facebook.twitter.bla bla bla.tak maksud yang kita tak happy right? kadang kadang tu hepi sangat kat laman sosial tu just untuk cover perasaan je.so ini boleh dibanggakan.bukan tak ada kawan.malas je.baik duduk rumah.tengok running man.pastu gelak kuat kuat macam hantu sampai bergegar pagar rumah.puas hati.ok tu over.macam gergasi pulak gelaknya.hahaha.

so bermula dari kelmarin.aku niatkan dalam hati.untuk lupakan beliau.muktamad.kisah dia dalam hidup ai sudah tamat.so untuk next chapter ai tengah tunggu hero baru pulak.kahkah.harap harap ensem macam suami ina risma hasmie.jay chou ke.afgan ke.lagi sape? macam ustaz don pun boleyyy.hahaha demand betei. =P

"Now you just somebody that I used to know.."

ok semua.hari ini busy menjadi driver.petang nanti busy berjalan dengan syira.oh syira.adik aku.tapi orang ingat syira anak akuuuuuu.homaigoddd homaigoddd.jatuh saham akakkk. T-T

Jan 25, 2013

Mini rewang

Assalammualaikum.

minggu lepas.hari ahad.ada temujanji dengan hani.hani kawan sekolah dan kawan sekerja meden jugak.bahaha.temujanji untuk pergi berewang.kawan sekolah kami.shuhadah nak kawin sudah.so kami nak pergi menabur bakti lah kan.tolong dia.supaya jasa dikenang.ewah.hehe

sampai depan rumah hani.kedit habis.dan dan kedit habis.sepoil betul laa.sejak kebelakangan ni asik berhutang dengan maxis.aku sendiri pelik.mana entah perginya kedit aku.bukan aku mesej dengan orang sangat pun.hani dah sampai.mak oi.putih melepak bedaknya oi! kakaka.aku dah gelak gelak dah.siap ber-lip ice lagi.siap berhand bag lagi.macam ni kot gaya orang dah bekerja.kan hani? =P

hani macam aku jugak.sama sama kalut.haha.tapi hari tersebut bukti dia lagi kalut dari aku.hahaha.ke aku dah improve? hahaha.yes! masa nak pergi rumah shuhadah.aku terlepas simpang pertama.terus hani.jadi kalut betei.

eh ecah! awak salah simpang!!

aku dah gelak gelak dah.untuk orang yang pro jalan short cut kat kajang.don pandang rendah pada ai la.hahaha.tapi hanya dikawasan taman sendiri je la.haha

aku: depan pun boleh la wakkk...
hani: eh aah la.hahaha.
aku: yayyy! awak lagi teruk dari kita.yahoo.

Adah nak kawin.so tolong dia siapkan barang barang goodie bag dia, hantarans dia.konon nak belajar macam macam la.buat bunga ke, buat reben ke, mintak tips ke.eh? baik tak kawan macam ni? baik kan.hehe so inilah dinamakan mini rewang!



so kami tolong dia siapkan goodie bag dia.bukan 'bag' actually.tapi nama dia.goodie box.haha.sukahati aku je.sebab untuk tetamu.adah bagi dalam box.dia ada 2 jenis.lelaki dan perempuan.lain tau.untuk tetamu perempuan dapat bakul.untuk tetamu lelaki dapat box.so kiranya kami siapkan goodie box untuk tetamu lelaki.Adah cakap kalau nak dapat box.bawaklah lelaki.sedara ke.jiran ke.kawan ke.pakwe ke.

okay.adah mengamalkan DIY.semua DIY.dari bunga tangan sampailah jahit sulam kat baju.tapi mak dia lah yang buat.kekeke.dia tolong jugak.tapi tak semua lah.macam sulam kat baju tu.memang mak dia lah.kalau dia buat.hancur baju tu nanti katanya.



tema dia warna oyen.so goodie box ni pun ada oyen.kami berdua tolong masukkan coklat..ada tiga jenis coklat kat dalam kotak tu.dengan nisbah 2:1:2 so jumlah coklat dalam kotak itu adalah lima.untuk bukan peminat coklat macam aku ni.pandang pun tak ada feeling.kerja hani adalah masukkan coklat dalam kotak kecik tu.sungguh productive kerja hani.haha.nak kejar target katanya.amboihh.



so kerja aku gam kan penjuru kotak yang dah isi coklat tu.dan tutup dengan penutup dan masukkan ke dalam kotak besar.begitulah citer kojenyer.percaya atau tidak.kotak kecik kecik ni.adah and famili yang buat sendiri decorationnya.gigih kan dia? macam aku cakap sebelum ni lah.semua DIY.persiapan dah lama dah.dan dia nasihat.tak payah buat decoration macam ni.sebab sure pengsan.dan dia suggest buat benda lain.haha.



ini hani.she's taken.kekeke.bekerja sebagai editor dekat cerdik publication kot.entah.lupa.hehe.dia tenang jugak.aku selalu refer dia jugak kalau ada masalah.hehe.hani adalah pengapit Adah masa hari kejadian.dia berpengalaman menjadi pengapit.masuk kenduri Adah.adalah pengalaman kedua dia.dia kata best jadi pengapit.sebab lepas majlis ramai orang merisik kabar pasal pengapit.kekekeke.perasan la yu ni! hahaha.

so aku berkira kira.bila turn aku nanti.aku nak buat interview.sape berpengalaman jadi pengapit.baru qualified.haha.over kan? ini semua poyo la ecah! hahaha

kadang kadang aku rasa hani macam siti nurhalija pulak perwatakan dia.ewah.lagi macam siapa eh? lupa sudah.statement macam siti nurhalija tu kawan aku dari sekolah pulak kan.hahaha.dia ada ajar tuisyen.dia ajar darjah 2, 4 dan tingkatan 3.aku terus

woah.tingkatan 3?? i loike~.haha terbeliak terus mata aku.

so macam macam la dia citer pengalaman jadi cikgu dia.so ada satu tu.dia tanya budak darjah 4.oh ya.sebelum tu.pusat tuisyen ni ramai lelaki katanya.so dia ada tanya student dia.

hani: semua suka tak subjek sains??
murid murid: sukaaa
hani: kenapa suka??
murid murid: sebab cikgu cantikkkkkk

aku yakin hani terus kembang bermangkuk mangkuk.sebab syok je dia citer.hahaha dan sebab tu keazaman untuk mengajar menjadi lebih bersemangat bangat.lebih lebih lagi kepada murid murid tahun empat.hahaha.

yang syioknya menolong ni.kami dapat makan jugak! mak adah rajin masak macam macam.so kami disajikan rojak buah.serius sedap gilers rojak buah tu.masa ni.production berkurang.sebab kerja menjadi kurang productive.sebab masa ni 80% makan 20% kerja.lepas makan rojak.disajikan ais kerim oreo pulak.aish.serius sangat sedap! semua sedap! ni yang rasa nak datang next week lagi ni.hahaha.teruk betei.

sepanjang menolong Adah.macam macam isu kami ketengahkan.ewah.dia ada la citer kat aku cemana dia kenal dengan bakal suami dia suma.dan aku terus tanya soalan.contoh.

"Dalam tempoh 6 bulan kenal masa kursus tu? ada apa apa hubungan istimewa tak?"

amboih soalan.sungguh paparazi la iolls ni.hahaha.aku pun geli dengan soalan aku tanya.euw.

Adah pesan untuk carik suami yang ada agama.yang boleh imamkan kita.cukup sembahyang especially.jangan main rupa je.rupa tak menjamin kekuatan agama seseorang.rockers pun cukup sembahyang pe.carik seseorang yang serius tentang hidupnya.bukan yang tau nak enjoice je.tak ada matlamat hidup.

ingat itu ecah! kami berdua beria sama sama angguk kepala.betul betul betull.



mak adah sempat tanya aku bila.hani terlepas soalan cepumas ni.sebab pergi solat.so aku just jawab..

"Coming soon.ewah.hehe"

jawapan selamat untuk soalan tak berapa nak selamat.membanggakan.kami siapkan 5 kotak dari 7 kotak.betul kan 5? ok kalau tak betul ai will edit balik lah dis part.hahaha.

so balik tu.mintak hani teman ai pi meden jap.belikan baju sekolah syira.syira? ai pening dengan adik bongsu aku ni.aiiii.pening sampai rasa tak nak kawin.sebab pening.hahaha.boleh tak macam tu? so kami sempatlah tanya tanya kabar kawan kawan meden dulu.sebelum tu dah citer dulu.ketabahan kami kerja kat meden untuk 4 bulan.so boleh la cakap yang kami ni tahan tekanan.ewah! buat kesimpulan diri sendiri pulok.

pastu balik hantar hani depan rumah.hani menolak.

hani: eh tak ape.leh tepi je.nanti tak payah susah awak nak pusing.
aku : pusing? pusing mana? nanti kita lalu la kat tengah tu je la.boleh lalu kan?
hani: eh.aah laaa.hahaha
aku: eish awak ni...aiii.pening laa awak ni.penin penin penin!hahahaha.
hani: ala kita ingat tak nak susahkan je.
aku: hahahaha.pening la! pening! pening! hahahaha.

dan aku berjaya hantar dia betul betul depan gate rumah dia.lawak gila ok.ahad ni pergi lagi aktiviti mini rewang ni.Insya Allah.adah kawin 9hb3 so kehadiran aku jadi 50:50 sebab abang faraha pun kawin during that time.maybe aku pulang ke ipoh la kot.sebab dah berjanji dulu.so kalau tak datang wedding adah ni.kita tinggalkan hasil kerja pun.owrait jugok.kan?

tiada ape yang lebih bahagia bila tahu yang hani lebih kalut dari aku.serius.ini mendatangkan bahagia.hahaha.




bergambar bersama bakal pengantin.which is Syuhadah.yang tengah tu Adah.selamat pengantin baru in advance.hani will follow you soon.kekeke.sukahati aku je.

xoxo.

#kawan : katak

Assalammualaikum!

salam maulidur rasul semua.

malam tadi lepak dengan katak.atau pun afiq edika.faja last menet kensel.sebab famili bakal kakak ipar dia nak datang rumah.faham tak? ok.famili awek abang dia.nak datang rumah.haaa.dan kemudian,wafi dan ilyas tak dapat dikesan.

ok sebelum mula cerita.mungkin aku akan terus gunakan nama 'katak' untuk afiq edika.macam teruk je kan? tapi..ini nama samaran je.nama gelaran.bukan teruk sangat kan? kan? eh kena yakin! jangan was was.ok katak.

ok sambung.ehem.

dan very the last minit.aku terpaksa kua lepak dengan katak jew.berdua.terpaksa? ok katak kalau dengar sure tacing siud.haha.actually berat hati sikit nak kua dengan katak je.tak meriah la.nak gosip pe jew ni.haha.tapi mengenangkan dia dah gerak dari rumah masa baru tau yang faja tak jadi lepak.so.kua je la.

makan char kueh teow.dekat simpang balak.dekat dengan sekolah menengah agama persekutuan.cewah.baru hari ni ingat jalan.tu yang eksyen sikit.tapi sebenarnya nak makan sate.sate ismail magek kami panggil.kawan sekolah rendah gak.tapi kedai tengah buat renovation.so..tak jadi lah.plan B.kita makan char kueh teow ja.

so dalam perjalanan nak makan char kueh teow.katak tepon semua kawan kawan kami yang ada.dan malang untuk hari ni.semua tiba tiba tak ada.naqiuddin demam pulok.

so macam macam hot issue la keluar.eh banyak pulak citer ye.haha.pasal reunion kat bukit merah hari tu.we ouls tak pergi.aku tak ada duit.ewah.jujur habis.katak tergelak sambil geleng kepala.why katak! why! salah ke aku jujur.standed la student tak cukup duit wehh.lain la ko.dah keje.pui la ko! haha.dia betul ada hal.so that dia memang tak pergi.pastu tanya aku banyak kali.betul ke ko dengan faja tak pergi sebab tak ada duit? betul laaa.apela katak.puas aku bikin kecoh dekat page reunion hari tu.

so soalan cepumas untuk usia 24 tahun aku hadiahkan kepada katak.

aku : ko bila nak kawin katak?

bhahaha! siud je soalan.

katak: lambat lagi.maybe dalam 5 tahun lagi.

dalam hati aku terus jerit.wuiyoooo.

aku: oh 5 tahun lagi.so umur kita 29 lah ye?
katak: ha yelah, tapi kalau jodoh dah sampai.tak apa je.ko bila nak kawin? hahaha
aku: kawin menda..pakwe ai dah runaway.
katak: runaway? hahahahah! lawak gila.
aku: kuang ajo ko katak.bodoh aaa ko.haah la.runaway dah.sian en aku.
katak: hahahaha.cemana leh runaway weh?

so bermula lah episod duka.tak ada lah aku cerita dari A ke Z.malas nak citer.so aku gelak gelak je la.malas nak tacing tacing sangatt.haha.sekali katak tanya aku.

katak: oh patutla ko post tacing tacing kat twitter?
aku: menda nyaaaa.tu lirik lagu laa.GD punya.big bang maaa.kenal tak?
katak: kenal la.
aku: huiyo.katak kenal bigbang siud! hahaha!

aku memandang rendah pada katak.teruk lagi.

katak: ko kalau tak ada faja.ko lepak ngan sape je?
aku: duk umah je la.tengok tv.
katak: hahahaha.sian gila ko.ko lagi sombong dari aku kot.
aku: hahaha.tak ada lah.semua keje la.ada sorang kawan taman jasmin.tapi dia keje kat shah alam.weekend je dia ada.so weekend je la lepak dengan dia.(merujuk kepada hani)
katak: next time kalau nak lepak.bagitau je la.nanti faja dah kawin.ko dengan sape je?
aku: haaa.tu la.aku pun tak tau.tengah fikir gak.haha.
katak: lepak la dengan kitaorang.memula tak kenal sangat.lama lama ok la.
aku: ok gak.tengok lah.

tengok lah katak.terima kasih atas keprihatinan.tapi selalunya aku malas sikit nak keluar.even mamak depan rumah.hahaha.tak sangka baik pulak si katak ni.terharu aku.*konon* maybe hari tu dia kena hantuk dengan dinding kot.eh kena hantuk? eh bukan! terhantuk.see.sejak tinggalkan alam persekolahan ni.tatabahasa sungguh teruk! penggunaan ayat apentah lagi.menangis puan mumtaz tengok anak murid kesayangan dia jadi macam ni.hahaha.ok syok sendiri.

katak terhantuk kepala kat dinding kot.sebab tu dia baik je ni.hahaha.so sambung macam macam cerita.katak pelik.sebab semua kawan kawan kitaorang tak angkat call dia hari ni.so dia syak semua orang benci dia.aku cakap kat dia yang mungkin sebab balasan dia menipu kawan kawan dia.yelah.dia sombong kot busy semacam.dia kata.agak jugak la.selalu jugak aku tipu dorang.hah kannn! now serve you right la bro! tapi masalahnya.aku jugak kena tempiasnya.sebab kalau ramai lepak lagi syiok ma.the more the merrier kan.ehehe.sampai aku marah dia.

"ko ni katak, buat malu hidupan dua alam la! ape suma tak angkat call ko ni."

katak gelak besar.mengaku la tu dia hidupan dua alam.macam macam hal la kami citer.perihal keje.kawan kawan.pasal faja tunang and nak kawin this year.beria aku ajak semua orang.padahal tuan punya badan tak print kad lagi.hahaha.oh well.selalunya kawan baik yang eksited lebeih.hehehe.dan kami bercerita pasal bola.huiyo.ai don bilivit aku berborak pasal bola dengan katak.bhahaha.sepanjang lepak.macam macam orang katak call.tumpang ajak lepak sekali.bab call ramai orang ni aku nak pukul si katak tu.kenapa? sebab dia buat cerita.semua orang yang dia call.dia akan kata.

"ni ecah ada.dia teringin sangat nak jumpa ko weh"

kuang ajo ko katak.sejak bila ayat tu keluar dari mulut aku.aku dah terbeliak beliak kan mata dah.dah tunjuk tunjuk muka dia dengan jari telunjuk dah.kena ko nanti katak.dah habis makan.faja mesej.dia kata kul 9 setengah ok? ok ja.tapi masalahnya kami dah kenyang.dah segala macam dah makan.haha.so hari ni sesi latihan vokal dekat music box pulak.dengan faja.walaupun nama duduk satu kajang.taman bersebelahan.tapi dah lama jugak aku tak jumpa faja.hahaha

ok katak separa single katanya.bhaha.hubungan relationship 50:50.so bila dia dah totally single.aku bagitau.sape sape berkenan.sila roger ai.sudah kerja.punya kereta.oh ya.dia merokok.

ok aku akan dibunuh kalau entri ni dapat dikesan oleh katak bukan nama sebenar.bhahaha!

xoxo!