Pages

Mar 28, 2014

tiada perasaanSuatu ketika dulu. ramai manusia yang menyatakan aku adalah seorang manusia yang tidak berperasaan.

ini kerana riak muka aku yang tak berubah pabila dilanda sesuatu. plain. plain white. 

sebenarnya..ini adalah satu cara atau benteng untuk mematikan kata kata manusia. membuatkan mereka berasa bosan sebab zero respon dari aku. adalah sedikit membanggakan. 

aku ni tak ada perasaan tapi minda masih optimis. bila sibuk jalan satu kilang. dengan pandangan pekerja production ke arah aku dari sebalik pondok disebelah kantin. aku beranggapan mereka berkata. 

'sibuk betul aisyah tu ye'

itu lahir dari pemikiran suci. maybe hanya imaginasi diluar batasan aku. tapi hakikatnya aku tak tau apa. cuma ini kata kata kawan aku, 

'imaginasi awak terlalu tinggi' 

so aku dengan rasa degil hati tapi sedikit yakin yang minda optimis aku itu ternyata hanyalah imaginasi.

cik aisyah. kembalilah di dunia nyata dimana manusia tidak la sebaik yang ko sangka. 

kahkahkah. 

bila kerja ni. banyak jenis manusia yang kita akan jumpa. aku ni kadang kadang jawapan...tak terjangkau dek akal ko nak jangka. sebab aku sendiri tak jangka aku akan cakap dengan jawapan macam tu. hmmm. 

banyaklah jenis manusia. ada manusia yang pertikaikan kenapa ko sibuk. kenapa pakai beg macam ni. kondem baju yang ko pakai masa hari jumaat. busy body kenapa ko pakai kete ni kete tu. ko beli ke. kondem muka ko dah saiz 50 sen. kondem tudung ko pakai macam orang tua. panggil nama ko dengan panggilan kampung sangat. kenapa ko senyum senyum pandang hp? apekah engkau sakit? 

peh.

orang sakit kita boleh tahu dengan hanya tengok sama ada dia senyum atau tidak bila memandang hp ek? 

aku..bukanlah manusia yang tak boleh bergurau. cuma..pastikan mood aku dalam keadaan baik dan bukan di pagi hari. aku tak suka layan gurauan bodoh dipagi hari. 

sangatlah aku tak suka bila orang sibuk hal aku. tapi statement kat atas adalah hasil survey aku ke atas kawan kawan aku. 

aku penah je kene. kenapa aku boleh dapat keje sini. hahahaha. soalan susah. dan jenis apekah soalan ni. sedikit Vodoh kot. hahaha. 

sebarang perbualan manusia tentang aku. aku matikan dengan jawapan yang sentap sedikit jiwa dengan muka plain je. bila satu cerita tu macam rancak je orang cerita..aku tak fikir langsung. tak amik port. apekah aku terlalu blur. aku pun tak tau. bila orang sindir aku pun aku tak tau. sebab tak ada masa nak fikir. aku terlalu banyak benda nak fikir yang lebih serius berbanding pandangan manusia terhadap aku. bukan tak amik pusing langsung cuma...ko sendiri leh tau kot apa yang penting apa yang tak. 

kalau takat orang kepochi pasal ko bawak kete besar pastu assume ko ada sugar daddy.

so what? rubbish sangat. mentality kampung sangat. 

tapi yang paling aku tak suka adalah nama panggilan. boleh tak jangan serlahkan sangat kekampungan diri kau. rimas lah. nak kampung. kampung sorang sorang la. kita tak suka lew. 

kekekeke. 

No comments:

Post a Comment